Астерикс и Обеликс се завръщат в нов комикс през октомври

Новите автори са първите с комикс от поредицата след оттеглянето на Юдерзо/ Госини през 2011г.

Реклама

Приключенията на Астерикс и Обеликс изглежда бяха приключили с оттеглянето на оригиналните автори - илюстраторът Албер Юдерзо и сценаристът Рене Госини през 2011г. Техните герои бият римляни под път и над път от 1959г., а поредицата придоби огромна популярност по света с общи продажби от над 350 млн. бройки. По приключенията на Астерикс са направени и 12 филма.

Новите автори - Жан-Ив Фери и илюстраторът Дидие Конрад са първите хора след оригиналните автори, които  правят истории за Астерикс. И те не са се поколебали да ги изпратят на опасно пътуване сред пра-родителите на шотландците - страшните пикти.

Още със завръщането си Астерикс и Обеликс ще трябва да стигнат до сърцето на Шотландия, където откриват уискито, гайдите, произходът на Стената на Адриан, както и къде се крие чудовището от Лох Нес.

Ив-Фери заяви,че в новата история има и политическа препратка към референдума за независимост в Шотландия през следващата година, защото в комикса клановете на пиктите са разделени, но после се обединяват.

Накрая всички ядат и пият заедно, както всеки друг път, когато Астерикс и Обеликс са завършили успешно приключението си.