В Париж бързото хранене вече е и за хайлайфа

Все повече рестоарнти за бързо хранене залагат на качествените продукти и професионално приготвяне

Реклама

На французите трудно се угажда, когато се хранят по ресторанти и затова на много места в Париж не се гледа с добро око на храни от рода на бургери, кебапи и подобни месни изделия, пържени в олио и поставени между питки хляб. Тази храна там се счита за подходяща за имигранти и банкрутирали студенти.

Тази представа обаче се променя в заведения като City of Light. В обедната почивка пред заведението се извиват опашки от добре облечени бизнесмени, които са там,  за да си поръчат кебап за 8.50 евро. Кебапът се прави от топено в мляко говеждо месо, нарязано на резенчета от един от най-популярните месари в Париж - Уго Десноар. Доматите са специално подбрани от югозападна Франция. Хлябът е органичен, ръчно месен, а дресингът е с розмарин, розов лук и съвсем малко привкус от японско саке.

С тези храни трудно ще огладнеете така или иначе

Конкуренция в хайлайф ресторантите за бързо хранене е "Grille", чийто успех изненадва дори собствениците му. Пържените картофи там струват допълнителни три евро, така че общата стойност на обяд там надхвърля 10 евро, което не е много повече от хранене в McDonalds. Изненадващо или не, идеята за "Grille" всъщност идва от служител на едни от най-известните ресторанти в Париж.

В същото време британците Майкъл Грийнуърлд и Джеймс Уелън опитват да направят невъзможното - да продават пържени риба и картофки на парижани. Техният ресторант "The Sunken Chip" отваря врати през юли и оттогава се радва на голяма популярност.

В него за 14 евро гладните французи могат да се насладят на традиционната английска храна, приготвена само с най-добрите продукти.

И един съвет какви храни да не носите в офиса си

В другата част на града Брайс Морвен печели популярност с това, че готви гурме хамбургери, които неговите клиенти похапват в спокойна обстановка, настанени по плотовете. Морвен дори е написал книгата с рецепти "Junk food: 100 Percent Homemade with Fresh Ingredients", излязла през тази година. Той вярва, че движението за ядене на  органична храна е променило представите за недолюбваните полуфабрикати с много захар и сол. И, както по всичко личи, това наистина е така.