Реклама

Матю Макконъхи спечели Oscar за мъжка роля за участието си в Dallas Buyers Club и това може да е ключов момент в кариерата му. Завръщането му вече е наричано от медиите The McConaissance ( като Ренесанс, но се отнася за актьор, който малцина взимаха насериозно преди години). Макконъхи не спира да удивлява зрителите, правейки зашеметяващи роли и стана един от малкото актьори в историята, който печели награди Oscar и  Emmy (за участието му в хитовия сериал по HBO True Detective ) в една и съща година.

Актьорът, който от години пропиляваше таланта си с любовни комедии и екшъни неочаквано направи силни роли в The Lincoln Lawyer, The Paperboy, Mud и Magic Mike, а малката, но запомняща се изява в The Wolf of Wall Street само загатваше за триумфа с Dallas Buyers Club.

Без съмнение, Макконъхи вече е достатъчно опитен, че да направи най-силните роли в кариерата си. Завръщането му от посредственоста и забравата обаче бе повече от запомнящо се. Вижте в нашата галерия кои са другите актьори, които успяха да се завърнат по-силни от всякога в Холивуд.