Google срещу митовете за Google Glass

Вижте позицията на компанията по повод ширещите се слухове за възможна неправомерна употреба на очилата

Реклама

Около продукта на  Google Glass  се вдигна много шум, особено като се разбра колко са многофункционални очилата. Google Glass  породиха много митове и съмнения за сигурността на личните данни и пространство при положение, че вече има очила, които могат да записват звук и картина.

Очевидно нещата са отишли много далеч, защото Google  решиха да разбият митовете чрез пост в страницата на Google Glass в Google+.  От компанията иска да знае, че очилата не са средство за масов шпионаж и трябва да се възприемат като част от техническия прогрес като смартфоните и другите подобни устройства.

Основен аргумент за тезата на Google е фактът, че очилата могат да заснемат видеа само по десет секунди и могат на снимат само 45 минути преди батерията да падне. От компанията се заканиха да държат под строг контрол ап-овете за MyGlass и да не  позволят да се пускат такива, които нарушават правата и личното пространство на гражданите.

От  Google подчертаха и че няма как очилата да станат масова мода, защото чифт от тях струва 1,500 долара. С други думи, ако някой се чудите дали с подобни устройства някой може да заснеме нещо, което не искате да бъде заснето, от Google отговарят с точност: още не.