Хавайският казус за ченгетата под прикритие приключи

Вижте една интересна история за полицията на острова

Реклама

До интересен казус се стигна на Хавай след като местните власти прокарват нов закон за полицията.

Според старите правила от 1970г. на ченгетата под прикритие им е разрешено да правят секс с проститутки, ако по този начин ще се инфилтрират незабелязано в канал за трафик на жени. Идеята на това е те да бъдат предпазени от евентуално съдебно преследване по-късно.

Зачестилите сигнали за изнасилвания на проститутки от полицаи под прикритие обаче разрази спор по въпроса дали правилото да остане или не. От полицията твърдяха, че служителите им трябва да могат да правят секс с проститутки, иначе техните сводници могат да се усетят.  Адвокати като Катрин Жиян пък са на мнение, че полицаите превишават правата си и злоупотребяват със служебното си положение, защото има много случаи на изнасилвания, но проститутките отказват да дават показания срещу полицаи от страх.

Все пак, очевидно ченгетата под прикритие са прекалили, защото законовата мярка наистина ще бъде взета в щата Хавай. А полицаите пак ще се инфилтрират успешно в схемите на проституцията чрез секс, за който вероятно пак няма да си плащат.