9 типа, които можеш да срещнеш само по фестивали

Приликата с действителни лица и събития не е случайна

Реклама

На всеки фестивал можете да срещнете всички физиономии на света в различна степен на трезвеност. Само че, дори в тази фестивална лудница, все пак има отчетливо присъствие на типажи, които се мяркат винаги и навсякъде. Лицата са различни, но подходът и външният вид им определят място в матрицата на фестивалната типология. Ето някои от най-характерните.

снимка: musclechemistry.wordpress

Нацепените батки

Музикалните течения не стават за вдигане от клек, така че батките имат много повърхности познания за естеството на това, което се случва около тях на феста. А и за тях няма значение, защото мисълта им следва следната линия: аз имам релефни мускули, там ще има много хора, които ще ги видят + част от тия хора са жени = отивам. Нацепените батки са там, за да не остава място за другите от бицепси и перки пред сцената .

снимка: www.nme


Фрийковете

Вярно е, че тип, боядисан в зелено, с маска на Мики Маус и коса от марихуана не изглежда не на място на всеки фестивал. Тези хора се хранят с вниманието на останалите, но иначе предпочитат да твърдят, че дават израз на себе си. Винаги биха се снимали с вас, но и да не го направите, няма да е проблем. Няма как да ги забравите, защото и без това после са на всички снимки от фестивала.

снимка: www.kulick.net

Мацките

Разбира се, никой няма нищо против тях, защото не носят много дрехи по себе си. По някое време на нощта често тях ги носят, предимно разни нацепени батки. Те се снимат повече и от изпълнителите на сцената, и показват щедро на всички с какво си пробиват път в живота.

снимка: www.myspace

Разцепените

Не става въпрос за прекалилият-с-каквото-е-докопал тип, който изтрещява пред сцената. Разцепените са взели каквото им е трябвало от този свят и след това припадат за няколко часа в Отвъдното, комуникирайки с нашата реалност предимно чрез стомашни сокове. Хубаво е, че ги има, за да напомнят, че литровките концентрат не са за лично ползване.

снимка: www.yam-mag

Експертите

Те са знаели най-яките парчета, още преди да са станали яки. Даже още преди да са били записани. Отиват на феста, обаче купонът отстъпва място на задълженията им, които са изпълнени с обострено-преценяваща критика. Те много добре знаят, че музиката умря преди 20 години и сега тъпаци като нас поддържат останките й, защото нищо не разбираме.

снимка: www.helpful


Позастаряващите агенти

Агентът е бил на фестивали, когато вие все още сте били влажен блясък в очите на родителите си. Чувството да си вечното фестивално парти животно го е направило или натрапчив служител на безредието в тълпата, или ненатрапчива статуя, която през цялото време изглежда така, сякаш се чуди къде му е палатката. Все пак, тези хора са живата история на фестивалите и трябва да се уважават, дори, когато те самите не изглеждат така, сякаш се уважават.

снимка: luclafrite.blogspot

Размазаните

Да не се бъркат с Разцепените. Размазаните се движат на собствен ход, дори са прекалено активни. Съдържанието на кръвта им би провокирало Световна война срещу дрогата, а дехидратацията е изписана на лицата им, въпреки че това изглежда като да е последният им проблем. Размазаните са дошли на феста преди вас и ще си тръгнат след вас като е доста вероятно да стигнат до града преди вас. Тичайки.

снимка: www.melbournefringe.com

Новобранците

Новобранците изглеждат като послушни ученици, които попиват от магията на това как да си намериш квартирата по светло: да не се пребиеш в блатото от урина зад палатките или да се избегнеш лошия трип. От тях ще станат хора някой ден, ако преждевременно не се включат в редиците на Размазаните или Разцепените. Другият тип са онези новобранци, които нищо не знаят, но го играят все едно са организирали фестивала. Тия типове вече са в редиците на Размазаните и Разцепените, само че още не го знаят.

снимка: foter

Буйстващите

Независимо дали сте на метъл или D&B събитие пред сцената винаги има двама или повече буйстващи, на които мястото наоколо никога не им стига и затова крайниците им постоянно са в съприкосновение с останалите.

Буйстващите разбират фестивала като начин да освободят енергията и да се слеят с музиката, потрошавайки всички наоколо, включителнои себе си. На другия ден, ако могат да станат, с гордост разказват колко чифта синини и натъртвания са останали от вчера и с учудваща точност си спомнят случаите, в които коляното им е намерило нечия глава.