Защо “Мъж от стомана” държи ключа към бъдещето на Warner Bros.

Филмът за супер-героя ще издигне или ще закопае компанията

Реклама

Най-новият филм за Супермен - “Мъж от стомана” трябва да се справи повече от супер в боксофиса от този петък, защото струва 200 млн. долара и от него зависят твърде много неща.

Warner Bros са притиснати в ъгъла от конкурентите си и “Супермен: Мъж от стомана” може да се окаже спасителният лъч. Филмовият директор Джеф Робинов предрече, че продукцията ще е най-голямата в историята на компанията и ако това наистина е така, Warner Bros ще трябва да осребрят постигнатото по най-правилния начин.

Ако “Супермен: Мъж от стомана” наистина разбие боксофиса, това ще отвори пътя към продължения за героя, в които той постепенно ще обедини усилия с други супер-герои като Батман, за да се стигне накрая до един хипер-скъп и зрелищен блокбастър за цял отбор супер-герои - т.е. “Лигата на справедливостта”. Този проект беше подхванат от Warner Bros преди няколко години, но този път се очаква той да бъде завършен от режисьора на “Супермен: Мъж от стомана” Зак Снайдер.

Добрата новина за Warner Bros е, че, според слуховете австралийският конгломерат Village Roadshow е готов да се включи финансово в “Лигата на справедливостта”. Навремето те ко-финансираха филмите за “Матрицата”, но имаха проблеми в последните години, от които явно са се освободили, защото планират да снимат между шест и осем филма на година.

В същото време Warner Bros се нуждаят от подобна финансова стабилност повече от когато и да било. В продължение на десетилетие те бяха сила в Холивуд, създавайки касови филми като “Властелинът на пръстените”, “Хари Потър” и “Черният рицар”, но сега нещата около продължаване на договора с основния финансов партньор Legendary Entertainment изглеждат под съмнение. Legendary ко-финансира някои от най-големите заглавия на компанията като трилогията “Последният ергенски запой”, “Черният рицар” и “Мъж от стомана” като изглежда представянето на последния ще е от значение за развитието на събитията .

Така че Warner Bros ще имат нужда не само от един, а от цял отбор супер-герои, за да се оправят.