Copa America 2021 - позабравеният шампионат, който ще се проведе това лято

Реклама

Докато погледите на аудиторията са насочени към Евро 2020 и очакват с нетърпение цяла Европа да се превърне в една от най-желаните футболни емоции през лятото, можем да открием, че от другата страна на Океана, в Южна Америка също има интересни идеи, с които да спечели вниманието на футболните фенове. И макар на Стария континент да говорим за футболни традиции, то на "новия" ще открием, че на ход е Copa America.

Можем да открием повече информация, както и анализи на сайтът на Nostrabet, където професионалистите разглеждат много обстойно всички шансове на едни от най-агресивните и бързи отбори в света. Тази година Аржентина ще бъде домакин, като е подготвила цели 8 града за посрещането на всички отбори. Началната дата е 13 юни, като финалът ще се решава на 10 юли. Ако разгледате малко по-сериозно картата на Южна Америка ще откриете, че 12 страни ще премерят в сили в една от най-популярните игри на света.

Разделени са на Северна и Южна зона, като в северната се намира носителят на титлата Бразилия, следван от Колумбия, Еквадор, Перу и Венецуела. В Южната зона се позиционират Аржентина, Боливия, Чили, Парагвай и Уругвай. Как ще протече самият турнир? Имаме две групи, като след това настъпват и елиминациите. Като там всеки отбор от едната група ще се изправи срещу всеки от другата. След това идва време за полуфинали, финал и определянето на 3-тото място. За мнозина този турнир остава в сянката на Евро 2020, поради простата причина, че двете събития се провеждат на приблизително една и съща дата.

Часовата разлика също ще се отрази на зрителите от Европа, а това също не е чак толкова приятна новина. Все пак говорим за латинската футболна кръв, която винаги внася особена свежест на световните първенства. Например ще видим, че тази  година Бразилия има тежката задача да защитава титлата си, но нека не забравяме, че Аржентина не е страна с по-малки апетити за титлата.

В това отношение не трябва да забравяме, че Лионел Меси все още иска да запълни квотата с трофеи на страната си, като има планове за следващото Световно първенство, но проблемът тук е друг - всички искат да приличат на звездата от Барселона, но вместо да играят отборно, те се опитват да блестят индивидуално и с това сами саботират цялото си представяне. Така се случи на последното световно първенство и се надяваме, че тенденцията ще се промени. Защо този формат е наистина толкова вълнуващ?

Нека започнем с факта, че в Южна Америка, футболът за много деца е гаранция и възможност да се развиват и да бъдат успешни, следователно тук ресурсът на таланти е толкова  голям, че често големите европейски клубове идват в издирването на футболисти, които да превърнат в следващите звезди. Ако говорим обаче за национален футбол, можете да бъдете сигурни, че това е чест за всеки един футболист. Свикнали сме да виждаме бърза и технична игра, като точно това ще се предложи на терена на Копа Америка. Турнирът винаги е бил в полезрението на световните футболни фенове, но само най-запалените остават пред екрана в малките часове на нощта, когато искат да видят далеч по-красивата игра.

Предстои да разберем и кой ще вземе титлата, но нека не забравяме, че тук никой не е готов да капитулира още в самото начало – турнирът се очертава да бъде не просто вълнуващ, а запомнящ се.

.