Реклама

Аслан оглавява държавното разузнаване. Той е взел под крилото си Али, когато е бил много малък. Много отдавна Аслан е спасил Али от сиропиталището, където е бил отглеждан, и е уредил да бъде осиновен от семейството на Йомер Баба – изключително уважавана фамилия. Аслан отглежда Али с идеята, че един ден ще заеме ключова длъжност в държавното разузнаване. Образованието му в университета и военното обучение са съобразени с това. През цялото време Али пътува много и често е далеч от дома, но среща любовта в лицето на Елиф – негова съседка. Връзката им е изключително силна, а Елиф се поболява всеки път, когато Али е далеч.

Един ден Аслан отправя предложение на Али – заради много секретна операция Али трябва да бъде убит и всички да вярват, че той е мъртъв. А истинският Али трябва да приеме друга самоличност и да се представя за Полат. За да бъде успешно прикритието, Али се подлага на пластична операция и лицето му е променено до неузнаваемост.

По време на прикритието Полат спасява живота на дребен бос на мафията – Чакър. От този ден нататък, Чакър прави Полат неразделна част от своя живот – дава му част от бизнеса си и го третира като член на семейството. В това прикритие Полат става свидетел на войните на мафиотите за всяка стотинка печалба от нечистия им бизнес. Това дава на Аслан достатъчно материал, за да внесе допълнително напрежение между мафиотските босове. Аслан убива един от враговете на Чакър, което разбунва духовете на мафията. С информацията, която получава от Полат за незаконен внос на стоки, Аслан успява да залови голяма част от контрабандата. Това допринася за още по-голямото напрежение между мафиотските босове.