Реклама

Декорът и стилистиката ще запазят романтичното излъчване на Наполеоновата епоха, но главните герои ще бъдат различни, тъй като така те ще запазят очарованието на младостта в лицето на дъщерята на Елиза и нейния любим.

"Дъщерята на Елиза" е сериал, разкриващ историята на една голяма любов. Главните герои са Аниезе и Андреа – двама млади, които се срещат, влюбват се един в друг и са готови с всички сили да защитят чувството, което ги свързва. Двамата упорито и с много кураж се противопоставят на хората, които имат различни мотиви да ги разделят. Девойката Аниезе съчетава в себе си красотата и смелостта на майка си Елиза и дързостта и упоритостта на баща си Фабрицио.

Както и в предходните сезони на сериала "Елиза", и сега движеща сила е любовта, страстта и решителността на главните герои да защитават чувствата си, а целта на този сериал е да разкаже оригиналната история, без да я променя.

Главните герои на сериала не са просто млади, а много млади. Те не са познавали любовта, преди да се срещнат. Именно заради това успяват да изживеят очарованието на чувството, пламнало помежду им. Аниезе получава своята първа целувка от Андреа, а той признава, че е влюбен за първи път и е открил истинската любов в лицето на Аниезе. Историята на двамата напомня на неповторимата любов между Ромео и Жулиета.

Действието се развива през 1797 година. Затова историята е лишена от помпозността, характерна за предишния век, но разкрива зората на Наполеоновата епоха и кризата в аристократичното общество. Именно заради този факт декорът и костюмите напомнят за неокласицизма.

Друг интересен момент в сериала е мистерията, която обгръща историята. Зрителите няма веднага да станат свидетели на причините, поради които любовта между Аниезе и Андреа е невъзможна, а постепенно ще научат защо няма шанс за тяхната любов.

Герои

Андреа Касаленьо (Джулио Берути) е млад и красив маркиз, който наскоро се е завърнал от Торино. Любовта му към Аниезе избухва неочаквано още в първия момент, в който двамата се срещат. Възможността да изживее това красиво чувство е засенчена от тайна, която ще излезе наяве. Андреа е благороден, но едновременно с това е близо до гражданите, които живеят в Ривомброза.

Аниезе Ристори (Сара Фелбербаум) е дъщерята на Елиза и Фабрицио Ристори. Тя е наследила от майка си упоритостта и любовта към другите. Аниезе се завръща от Франция, където е учила в Париж. Срещата с Андреа е моментът, в който Аниезе преминава от детството към зрелостта. Благодарение на любовта тя ще докаже, че има силите и желанието да защитава мечтите си.

Капитан Лоя (Джорджо Боргети) е капитанът на френската армия, която е окупирала Ривомброза. Той е лишен от скрупули и единствената му цел е да покори Аниезе и така да докаже превъзходството си. За да постигне своето, той е готов на много неща, като например да се възползва от корумпирани личности и да върши нелегални неща.

Мартино Ристори (Паоло Сеганти) Граф Ристори е синът, когото Фабрицио довежда в Ривомброза през първата част на сериала. Мартино е имал тежко детство и затова се чувства близък до хората от народа. Изпълнен е с чувство за отговорност.

Витория Граниери (Анна Сафрончик) Витория е бъдещата съпруга на Мартино. Тя е почитателка на лукса и на привилегиите, които благородното име би й донесло. Бракът й с Мартино има за цел да спаси семейството на Витория, което преживява тежка финансова криза. Витория бързо се отегчава от живота в Ривомброза. Тя разбира, че животът й не е такъв, какъвто си го е представяла. За нея Ривомброза е затънтена провинция, отдалечена от модерните италиански градове. Завръщането на Аниезе от Париж допълнително дразни Витория, която не може да понася сестрата на съпруга си.

Емилия Радикати (Валентина Паче) Тя е дъщеря на Анна и Алвизе. Влюбена е в Мартино, но не се осмелява да признае чувствата си. Затова се омъжва за Фулвио Грити. Мартино също е влюбен в Емилия. Тяхната любов е искрена, но те не намират смелост да споделят чувствата си един на друг.