Яна Маринова

Тя е в ролята на Лора Арнаудова

Реклама

Яна Маринова  е родена на 17 август 1978 г. София. Завършва  132-ро спортно училище „Славия”, а след това и висше икономическо образование. За първи път се появява в медийното пространство,когато решава да се пробва като модел на 25-годишна възраст. Няколко месеца по- късно обаче се явява на кастинг за български сериал и получава ролята. Следват редица ангажименти като водеща на живо предаване и роли в сериали. Систематично допълва практиката си с уроци по актьорство, сценичен бой, езда, танци и др.


Участва в различни американски продукции, където изпълнява  главно екшън и бойни сцени. Българският зрител я познава и от  третия сезон на “Survivor - Островите на перлите”. Маринова играе и  в известния немски сериал "Ласко", който се излъчва и по телевизия RTL. Най-голяма популярност обаче актрисата получава  през 2010 година с ролята си на Елена в сериала на bTV „Стъклен дом”.
Театралният й дебют е през  2011 г. в  „Облак Рай” на ДТ "Адриана Будевска", по сценичната версия на Богдан Петканин. В представлението Яна си партнира с Иван Бърнев. През март 2012 г. пък е премиерата на „Смях в залата” по  Майкъл Фрейн, където Яна участва заедно с колегите си  от „Стъклен дом” Калин Врачански и Асен Блатечки, който е и режисьор на постановката.