Реклама

Превърналият се в хит сериал по целия свят „Анатомията на Грей” се завръща по bTV с шести сезон от 14 юни, всеки делничен ден от 00:00 часа. След сливането на болница „Сиатъл Грейс” с „Мърси Уест”, нова група специализанти се присъединяват към вече познатите лекари.

Ново попълнение в лицето на д-р Теди Олтмън ще се окаже стар другар на д-р Оуен Хънт от Ирак. Отминалите искри между тях дразнят Кристина Янг, но тя е впечатлена от хирургичните умения на д-р Олтмън. Раздвоението на Кристина е дали да остане със своя любим или да продължи кариерата си под покровителството на една от най-големите специалистки по кардиохирургия, когато Теди поставя ултиматум – специализацията или любовта с Оуен.

Изи Стивънс най-после се е преборила с рака и решава да се върне на работа в болницата. Но нищо няма да е както преди и д-р Стивънс ще трябва да избере дали да остане в Сиатъл при съпруга си или да замине далеч от спомена за болестта й на нова работа.

Шефът на хирургията д-р Уебър се завръща към стар свои навик – алкохолизма. Единствената, която научава за пристрастеността му е Мередит, но дълго време тя го прикрива. Докато Дерек не научва…

Какви други емоционални премеждия и професионални предизвикателства очакват лекарите от болница „Сиатъл Грейс” в шестия сезон на „Анатомията на Грей”, зрителите на bTV ще имат възможност да научат от 14 юни, всеки делничен ден от 00:00 часа.

"Анатомията на Грей” е носител на наградата “Златен глобус” за най-добър драматичен сериал за 2007 г. и многократно номиниран за награда "Еми”, включително за "Изключителен драматичен сериал” за последните 2 години. С петия си сезон поредицата продължава да предизвиква изключителен интерес сред зрителите и критиците. За своята работа създателят и продуцент на сериала Шонда Раймс през 2007 г. получава редица престижни награди, сред които "Телевизонен продуцент на годината” на Американската гилдия на продуцентите, награда "Image” за изключителен сценарий на драматичен сериал на Националната асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP) и др.

"И заживели щастливо..." Възможно ли е това да се случи с главната героиня от сериала Мередит Грей и талантливия хирург Дерек Шепърд? И най-вече с Мередит, която осъзнава, че тя и Дерек могат да имат или изключителен живот заедно, или съвсем обикновен живот разделени. Двамата сега са изправени пред висините и дълбините на това да бъдат двойка.

В първата си година като специализанти в болница "Сиатъл Грейс”, Мередит, Кристина Янг, Изи Стивънс и Алекс Карев продължават да работят със своите стажанти. Сред тях е Лекси Грей – полусестра на Мередит. Лекси вече е съквартирантка и довереница на Джордж О’Мали, който след развода с Кали, раздялата с Изи и новината, че не му е достигнала само една точка, за да премине успешно стажа си, е твърдо решен да оправи своя професионален и личен живот.

След като се справя сам с душевната болест на приятелката си Ребека и открива, че е минал през същото и със собствената си майка, Алекс намира утеха в обятията на Изи. Алекс трябва да премине през този труден период, независимо дали Изи ще остане до него или не. Кристина, която най-накрая е спечелила доверието на своя ментор Ерика, е вече хирург. Но има ли някаква надежда да срещне и нова любов в живота си? Насърчена от Марк Слоун, д-р Кали Торес пък се впуска в любовни преживявания със сърдечния хирург Ерика Хан. Сега двете трябва да разберат какво се случва след първата целувка.

Ръководител на специализантите е безмилостната Миранда Бейли. Изправена пред проблеми в брака и трудности в балансирането между работата и личния живот обаче, тя поверява отговорностите си на завеждащ клиничното отделение на Изи. Но не само Бейли се стреми да постигне баланс в живота си. Пред същия проблем е изправен и шефът на хирургията Ричард Уебър, който наскоро е възобновил връзката с жена си.

"Анатомията на Грей” е създаден и продуциран от Шонда Раймс. Изпълнителни продуценти са Бетси Биърс ("Казанова”), Марк Гордън ("Спасяването на редник Райън”), Криста Върноф ("Закон и ред”) и Роб Корн ("Чикаго Хоуп”).