Виктория Терзийска

Тя е в ролята на полицай Полина Павлова

Реклама

Виктория Терзийска е родена на 3 май 1979 г. в гр. Исперих.
Завършва Английска езикова гимназия в гр. Разград, журналистика и право в СУ "Св. Климент Охридски"
Виктория Терзийска е вокалист и автор на всички текстове на парчетата на група "Мастило”. Стартира кариерата си през 1998 г. като основател,  лице и текстописец на новосъздадената поп банда "Мастило”. Първият албум на групата - Iгуана, се появява през 2001 г. и прави групата известна с авторската ѝ музика.
През 2004 г. излиза албумът "Репетиция” с  топ сингъла "Памуковите облаци”. Автор на текста и музиката е Вики. Албумът "Ела до мен” е представен на българската публика през 2006 г.
Освен за група "Мастило”, Вики пише текстове и за други артисти от българската сцена.
В 12-годишната музикална история на групата се открояват синглите:
„Моите кафеви очи”, „В ръцете ти е най-добре”, „В двореца съм сама” и много други.
„Getting crazy“ и „Лека нощ“ достигат челни места не само в родните музикални класации, но и в World Chart Express на MTV.  
През 2012 г. групата издава и албум с най-добрите си песни, озаглавен „В ръцете ти е най-добре”.
„Мастило” се радва и на признанието на чуждестранната публика, като участва в много международни музикални фестивали на Балканите и в Източна Европа.
През 2005 г. Вики излиза на една сцена с Джо Кокър и Натали Имбрулия, a през 2006 г. е специален гост заедно с Руслана на международния музикален фестивал в Ейлат, Израел. "Мастило” е подгряваща група на Super Max на рок фестивала в Ловеч през 2007 г.
Става известна на зрителите и като един от капитаните във втория сезон на риалити формата "Fort Boyard”, излъчен през 2009 г. в ефира на bTV.
Вики е и един от водещите на едно от най-популярните музикални TV формати у нас „Гласът на България”, излъчен през 2011 г. в ефира на bTV.
В сериала „Къде е Маги” Вики Терзийска изпълнява ролята на разследващ полицай Полина Павлова.