Попи Монтгомъри

Тя е в ролята на Кари Уелс

Реклама

Сред най-запомнящите се роли на Попи Монтгомъри е превъплъщението й в легендата Мерилин Монро на снимачната площадка на филма „Блондинка” от 2001 г., за което тя получава високите оценки на критиците. В сериала „Безследно изчезнали” пък тя изигра епизодичната героиня агент Саманта Спейд от ФБР.
Монтгомъри има появи в сериали и телевизионни филми, сред които „Да отгледаш Уейлон”, „Убийство в Хамптън” и „Снежно чудо”, а наскоро изигра и Дж. К. Роулинг – авторката на хитовата поредица от романи за магьосника Хари Потър. Името на лентата е „Странна магия”, а сценарият разказва драматичния история на Роулинг, която включва дори планове за самоубийство.
В сериала „Незабравимо” тя е Кари Уелс – детектив от нюйоркската полиция. Кари има рядко медицинско „забовялане”, което не й позволява да забравя никаква информация, щом веднъж я е възприела. Това я прави незаменима в разрешаването на криминални случаи.
Монтгомъри е родена в Сидни, Австралия, но заживява в Лос Анжелис, когато е на 18. Тя обича да готви и да прекарва време със семейството си, а фигурата си поддържа с йога, конна езда и дори сноуборд.