Алекс Сърчаджиева: „Аз обичам България“ ни учи на памет

Александра Сърчаджиева е лъчезарната водеща на предаването "Аз обичам България", което стартира в петък, 23 февруари, от 20 ч. по bTV

Реклама

 Дни преди началото, актрисата споделя интересни истории около заснемането на забавната игра „Аз обичам България“ в интервю за в. „Филтър“ , както и други любопитни подробности около себе си.

Алекс, на 23 февруари по Би Ти Ви стартира предаването "Аз обичам България". Веднага ли приехте предложението да станете негова водеща?

Много се зарадвах, когато получих поканата. Единственото, което трябваше да уточним, преди да я приема, е как да органиизраме графиците на телевизията с моите, защото пътувам доста с моноспектакъла ми "На живо и отвъд това", а и наскоро имах премиера и в Сатиричния театър. За щастие, успяхме. Когато има желание от двете страни, нещата се случват по най-добрия начин.

Да разбирам ли, че сте фен на предаването?

Много харесвам "Аз обичам България", защото е хем забавно, хем научаваш интересни факти от историята на България, киното, музиката, културата въобще". И най-важното - то ни учи на памет. Нещо, което е моя кауза в живота.

Всички се чудят как ще съчетавате две предавания, защото продължавате да водите и "Животът по действителен случай"?

Не мога да кажа, че периодът ми в момента е лесен. Натоварено ми е, трудно ми е, но в същото време се радвам, че правя неща, които ми доставят удоволствие. Прекрасно е да си ангажиран с това, което ти харесва. Много е страшно, ако се товариш с неща, които не ти носят нищо - нито удовлетворение, нито удоволствие. Но в нашата професия е така - някой път всичко се струпва накуп и си много зает, а в следващите месеци се чудиш какво да правиш. Минала съм през такъв период без никакви ангажименти и затова сега съм благодарна за това, което ми се случва. А и виждам огромен смисъл в двете предавания. Още когато стартира "Животът по действителен случай", казах, че приемам тази работа като продължение на моноспектакъла ми "На живо", където разказвам моята история. В студиото пък неизвестни хора и популярни личности говорят откровено за трудностите, през които са преминали, и начините, по които са успели да се изправят. А така те дават надежда на някой, който седи на дивана и не знае по кой път да поеме.

Била сте участник в това предаване преди години. Какви спомени пазите оттогава?

Много се забавлявах. Както тогава, така и сега, като водеща, се убеждавам, че човек се учи, докато е жив. Ще издам, че в новия сезон имаме рубрика, в която се представят съвременни личности с изключителни постижения на световно ниво. Именно тези светли хора съм убедена, че ще ни помогнат да сбъднем онова прекрасно бъдеще, за което всички мечтаем. Дават ми вяра и смисъл, че имаме основание да се гордеем, че сме българи.

Живеем в райско кътче, с впечатляваща история и с велики герои и спокойно мога да кажа: "Аз обичам България". Просто трябва да положим усилия да се грижим за страната си. Много пътувам и за съжаление, навсякъде по пътищата виждам изхвърлени пластмасови бутилки, найлонови пликчета, цигари... Да го няма това - си зависи от нас. Ние трябва да се погрижим за нашата си природа, за нашата си родина и да оставим един по-добър свят на нашите деца.

"Аз обичам България" дълго време не беше в ефира и логично възниква въпросът освен рубриката, за която казахте, какви нови неща ще има?

Ще има много нови игри. В студиото ще свири бенд на живо. Капитаните Сашо Кадиев и Кедъра са страхотни, нахъсани за победа. Те са както много забавни, така и ерудирани. Това, което зрителите ще видят още на 23 февруари, със сигурност ще им хареса.

Как се работи със Сашо Кадиев и с Камен Алипиев-Кедъра?

Със Сашо Кадиев се познаваме от деца, но никога досега не сме имали възможността да работим заедно. С Кедъра също нямам професионална обща изява и съм много щастлива, че сега ми се случва. Това е приятно и смислено приключение, през което тримата заедно преминаваме.

Жестока ли е битката между Сашо Кадиев и Кедъра?

Битката им е непрекъсната. Направо е страшно!

Цялото интервю можете да прочетете онлайн в сайта на изданието.

Последни

Реклама