Алекс Сърчаджиева: И Сашо Кадиев и Кедъра са изключителни – знаещи, можещи, забавни и умни!

„Изключително готина телевизионна игра, в която виждам огромен смисъл“, са думите, с които водещата на „Аз обичам България“ описва играта, малко преди нейната премиера в ефира на бТВ - в петък от 20:00 ч., пред читателите на в-к Уикенд.

Реклама

- Алекс, как се чувствате като водеща на телевизионната игра „Аз обичам България”? Стартът в ефира на Би Ти Ви ще е на 23 февруари по бТВ?

- Чувствам се много добре. Харесвам формата. Вярвам, че това е най-позитивното телевизионно предаване, което може да се гледа от цялото семейство у дома. Хората ще се забавляват пред екрана и ще научават интересни факти за нашата родина, както и такива свързани с кино, музика, литература… Изключително готина тв игра, в която виждам огромен смисъл. Много съм щастлива, че имам шанса да съм водеща на „Аз обичам България”.

 

- Без колебания ли приехте да бъдете водеща на „Аз обичам България”?

- Не съм имала колебания. Веднага приех, натаманихме графиците и започнах. Изключително натоварено ми е в момента. Нямам нито един почивен ден, съчетавам снимки, пътувания, репетиции и представления. От друга страна съм щастлива и удовлетворена, защото правя неща, които ми харесват и ми доставят удоволствие. Благодарна съм, че имам възможност да се занимавам със смислени за мен самата проекти. Вярвам, че всичките ми професионални ангажименти ще радват хората пред екрана или в салона, че публиката ще изпитва удовлетворение. Според мен това е най-важното.

 

- Как се сработихте с Александър Кадиев и Камен Алипиев – Кедъра, които са капитани на двата отбора в предаването „Аз обичам България?

- И Сашо Кадиев, и Кедъра са изключителни. Радвам се, че се срещаме в общ проект. За първи път работим заедно тримата. Невероятни са, страхотни. Много знаещи, можещи, забавни и умни. Перфектните капитани на двата тима в „Аз обичам България”. И всички останали, които зрителите ще видят в отборите, са прекрасни. Все са хора, които публиката много обича.

 

- Като водеща ще научите ли и вие нещо ново за България?

- Да, разбира се. Човек не може да знае всичко. Учим се, докато сме живи. Във всяко предаване на „Аз обичам България” и аз самата се обогатявам с интересни и любопитни факти за историята на нашата родина.

 

- Извън телевизията какви са ангажиментите ви?

- 2024-та започна ударно за мен като ангажименти. Много ми е динамичен и натоварен графикът. След четири месеца интензивни репетиции наскоро беше премиерата на „Два билета до Майорка” в Сатирата. Чувствам се прекрасно в този театър, където атмосферата е невероятна. Имам и турне из страната на продължението на моноспектакъла ми „На живо” - „На живо и отвъд това”.

 

- Имате ли предложения за филми и сериали?

- В момента нямам време за това. Снимам интензивно двете предавания - „Аз обичам България” и „Животът по действителен случай”, а както казах, четири месеца репетирах и за премиерата на „Два билета до Майорка” в Сатирата.

 

- Получавала ли сте травми заради работата си?

- Във филми и сериали не съм получавала. На театралната сцена съм имала инциденти - падала съм, забивал ми се е пирон в крака, но никога не е било нещо сериозно, което да ме извади за няколко дни от строя. Надявам се и никога да не се случват големи сакатлъци. Като стана травмата с пирона, работех в Театъра на армията. Играех в представлението „По-големият син”. Героинята ми падаше на колене и при един от тези случаи гвоздей се заби в коляното ми. Отидох до „Пирогов”, промиха раната, биха ми инжекция за тетанус и се върнах на работа.

- На рекламния клип на „Аз обичам България”, в който сте с Кедъра и Александър Кадиев, изглеждате доста поотслабнала...

- Благодаря, но не съм забелязала по дрехите си да съм отслабнала. Изглеждам добре в клипа и на снимките, защото в Би Ти Ви има страхотен екип от професионалисти, които се грижат прекрасно за моята визия.

Цялото интервю можете да прочетете онлайн или в печатното издание.

Последни

Реклама