Мистерията на изчезващите пчели

Замърсена ли е безвъзвратно околната среда и какво е бъдещето на планетата?

Реклама

Какво в околната среда кара пчелите у нас масово да изчезват и има ли обрати в този процес? Водещият Атанас Сребрев ще дискутира наболялата тема за глобалното затопляне, до каква степен то е реалност и какви ще бъдат последиците от него тази неделя, 2 юни, 15 ч. по bTV.

Научнопопулярната поредицата ще ни постави пред важния въпрос до какво ще доведе замърсяването на околната среда и как то ще се отрази на бъдещето на планетата Земя.

В предаването ще стане ясно още ще стигнем ли до крайно изчерпване на природните ресурси и дали замърсяването на околната среда на този етап е безвъзвратно. Най-важните аспекти на този комплексен проблем ще бъдат изяснени само в ефира на bTV, а дискусията ще бъде подкрепена с аргументация от експерти лектори.

Специални гост-лектори в най-новото издание на предаването ще бъдат официалният представител на Грийнпийс в България Деница Петрова, председателят на пчеларите в България Михаил Михайлов, Борислав Сандов от Коалиция за климата и Георги Стефанов, който е представител на WWF в  България.

Гледайте „Големите загадки” всяка неделя от 15:00 часа, само по bTV.