Две награди за "Хрътките" от конкурса "Сърце и слово срещу наркотиците”

Отличие и за лекар, участвал в разследване на "Хрътките”

Реклама

"Хрътките" получи две награди от конкурса "Сърце и слово срещу наркотиците” на името на ирландската журналистка Вероника Герин. Те отидоха при:

Валентина Войкова - разследващ журналист и водещ на предаването "Хрътките" по bTV Action - за провокативни и реалистични репортажи и злободневни коментари по повод системата за лечение на зависимости в България, несъвършенствата и корупционните практики в нея.

Десислава Ризова - разследващ журналист в предаването "Хрътките" по bTV Action - за скандалните разкрития относно  условията и методите на лечение в най-голямата психиатрична болница  в България  "Д-р Георги Кисьов” - Раднево. Разследването, което bTV Action излъчи в две части на 29 септимври >>> и 30 септември >>>, разкри защо в най-голямото лечебно психиатрично заведение в България, лекари изпробват експериментални лекарства върху пациентите, а психично болните се разхождат безпрепятствено по улиците.

За първи път тази година беше присъдено и специално отличие на човек, съдействащ за журналистическо съдействие. Това е д-р Иван Добринов, който подпомогна разследването  на Хрътките за методите на лечение в най-голямата психиатрична болница  в България  "Д-р Георги Кисьов” - Раднево.

Голямата награда в раздел Електронни медии получи кореспондентът на bTV в Благоевград Ирина Жерева за серията си репортажи за българи, попаднали невинни в гръцки затвори. Репортажите са излъчвани в "Код: Криминално". Отличие и за цялостната работа на bTV Репортерите.