Имат ли решение проблемите с детските градини?

Недосегаеми ли са ромските гета - в "Хрътките” на 13 май

Реклама

В събота, 12 май, ще разследваме как се прави нелегална детска градина, като се заобикалят законите и изискванията за откриване на частно заведение? „Хрътките” влязоха в столичен апартамент, в който се отглеждат полуголи деца, куче и котка - без записване, без документ за парите, а те не са малко - 400 лева на месец. Предаването ще проучи и има ли казус за това гарантира ли общината честен прием в детските градини в София? И още - има ли ефект от разследването на екипа за прием без класиране, след като репортер успя да вкара двегодишно дете от Плевен в столична градина срещу една миялна машина.

На 13 май "Хрътките” ще покажат как се намеси прокуратурата след разследване за варненски псевдолечител. Лечителят Илия Мечков, срещу когото имаше  оплакания за секстормоз и ще бъде подведен под отговорност, се разкая в интервю за предаването.

Недосегаеми ли са ромските гета след решението на Европейския съд за Баталова воденица. В студиото, адвокатът от Българския хелзински комитет Магарита Илиева, която спечели делото на ромите срещу общината, и Ангел Джамбазки – общинският съветник от ВМРО, който от години работи за премахването на гетото.

Разследванията на „Хрътките” можете да видите на btv.bg, а целите предавания можете да видите на voyo.bg – първата легална българска онлайн платформа за разнообразно и ексклузивно видеосъдържание.