Починали лекари изписват лекарства на починали пациенти

Разследване на "Хрътките” по bTV Action

Реклама

В събота, 5 май, "Хрътките” ще разследва далавера за над 1 млн. лв. чрез продажбата на лекарства на починали хора.  170 години след Гогол община Петрич възроди „Мъртви души”. Лекарствата са „продавани” на починали военноинвалиди от общинската аптечна верига. Стигало се е до там, че рецепти са писани от мъртви лекари на мъртви пациенти.

Социалният експеримент на екипа тази седмица проверява доколко са силни стереотипите, когато трябва да се помогне на човек с много багаж. Ще видите как реагират хората, когато в затруднено положение е жена и когато нейното място бива заето от мъж.

На 6 май от 20ч. "Хрътките” разкриват как часове преди трагичния инцидент корабът „Илинден” е щял да потъне с друга българска група. Репортерите откриха свидетели, с които никой не е разговарял досега. Неразказваната история е за семейство, пътувало до Охрид за 60-годишния юбилей на съпруга и кошмарното преживяване на последния рейс на кораба убиец, в който той все пак стига до брега. Ще научите подробности за това как и по време на тази разходка корабът едва не потъва и как двете групи българи – оцелялата и пътувалата във фаталния курс, са празнували в нощта преди трагедията заедно.

В "Предизвикателството” предаването ще заведе  вицепрезидента на „Хиподил” - Венци Мицов, на първомайски митинг. Един сблъсък на поколения и цивилизации.

Българските поп и фолк звезди за кражбата на идеи, видео и музика между колеги - темата коментират Миро и Анелия.

Разследванията на "Хрътките” можете да видите на btv.bg, а целите предавания можете да гледате на voyo.bg - първата легална българска онлайн платформа за разнообразно и ексклузивно видеосъдържание.