Александър Николов за „Джемкорп“: Това, че се търси под воал теле за политически дивиденти, е петно за България

Той бе изслушан на заседание на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около подписването на меморандума между България и компанията за инвестиция в зелена енергия от 1 млрд. долара

Александър Николов за „Джемкорп“: Това, че се търси под воал теле за политически дивиденти, е петно за България

Реклама

Бившият енергиен министър Александър Николов коментира пред bTV сагата „Джемкорп“, като заяви, че се търси под вола теле за политически дидивиденти и това ще е петно за България.

Той бе изслушан на заседание на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около подписването на меморандума между България и компанията за инвестиция в зелена енергия от 1 млрд. долара.

Николов бе призован в качеството си на бивш представител на изпълнителната власт заради документът подписан и прекратен в рамките на няколко месеца след съмнение, че в сделката опосредствано участват руски фирми.

„Ние отидохме да си свършим работата не за конкретна компания. Отидохме да си свършим работа за всички потенциални инвеститори и имаше реакция от всички. Всички компании, с които сме разговаряли, са били приветствани ако имат позитивни намерения за България. В неангажиращ документ се изразяват намерения.“ Това заяви бившият енергиен министър.