Анатомия на вота

Проф. Георги Лозанов и доц. Стойчо Стойчев с анализ на това какво казаха хората на политиците в неделя

Анатомия на вота

Реклама

„Така се оказва, защото те (бел. ред. ГЕРБ, ДПС и ИТН) имат желание да направят правителство. Останалите обясняват в какви конфигурациите не биха влезли с този или онзи“, каза политологът доц. Стойчо Стойчев в „Лице в лице“.

„Мисля, че ще направят правителство и това ще е правителство на ГЕРБ в крайна сметка. Струва ми се, че ще има правителство и с него ГЕРБ ще се опита да убеди обществото, че той сам ще реформира собствения си модел на управление“, допълни проф. Георги Лозанов.

Според Лозанов изненадата на изборите партия „Величие“ отвлича вниманието от основното:

„Аз бях чувал нещо, но в сферата на екзотиката и конспиративните теории. Много се надявам, че това продължава да е така. В момента около „Величие действително има шум и раздвижване, но е малко кученцето в картината. Всички се занимаваме с „Величие“, а през това време не виждаме картината – тя е, че върнахме политическия часовник в 2019 г.“, каза проф. Георги Лозанов.

Според Стойчев темат  корупция вече е изместена от дневния ред на обществото.

„Виждаме, че има отстъпление от листата на ПП-ДБ. Липсата на подкрепа за тази платформа и гласуване за всякакви други партии, които не приоритизират този въпрос показва, че очевидно излиза извън дневния ред на масата. Нещо друго идва на преден план – някакви конспиративни теории, налудничави твърдения или нещо друго. Вотът се разпределя между партиите на статуквото, ту между някакви нови субекти с ексцентрично поведение“, посочи доц. Стойчев.

Последни

Реклама