Андрей Гюров: Никога не сме твърдели, че смяната на личността Иван Гешев ще реши проблемите в правосъдната система

"Това, което е важно да се случи в конституционната реформа е да бъде обезвластен главният прокурор и той да не се възпроизвежда – един Гешев да създава други Гешевци", коментира Андрей Гюров в "Лице в лице"

Андрей Гюров: Никога не сме твърдели, че смяната на личността Иван Гешев ще реши проблемите в правосъдната система

Реклама

„Българските граждани скоро ще видят има ли резултат от работата на Комисията за имунитети“, коментира в предаването „Лице в лице“ Андрей Гюров от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

„Намерението ни е Комисията да свърши работата си до 18 юли. Погледнахме материалите. Аз се запознах с тях в деловодството. В миналото е имало комисии, които се справят в рамките на седмица. Грешен е методът по политически причини да се искат депутатски имунитети. Защо досега не беше направено? Сега има политическа нужда те да влязат наведнъж“, каза Гюров.

Според него съставянето на Комисията е институционален начин за произнасяне за свалянето на имунитетите, а целта е да се произнесе дали мотивирано са поискани те.

„Ще се изясни кога са започнали разследванията, има ли нова информация. Това ще даде повод на народните представители да разберат от какво по-нататък има нужда съдебната реформа“.

„Ние никога не сме твърдели, че смяната на личността Иван Гешев ще реши проблемите в правосъдната система и ще върне чувството за справедливост, което толкова много липсва в нашето общество. Това, което ние казваме, е точно, че трябва да има последващи стъпки и правенето на нещата по правилния начин ще осветли дълбоките проблеми в работата на прокуратурата“, обясни депутатът от ПП-ДБ.