Арабаджиев за намалението на горивата и Плана за възстановяване

Законът за намалението на горивата с 0,25 лв. ще влезе в сила от събота

Реклама

Законът за намалението на горивата с 0,25 лв. беше обнародван в Държавен вестник днес и ще влезе в сила от събота (5.07), заяви Искрен Арабаджиев от ПП в студиото на „Лице в лице“.

Той припомни, че потребителите, които желаят да се възползват от отстъпката трябва да попитат предварително в бензиностанцията дали тя важи при тях, защото някои по-малки бензиностанции няма да участват в програмата.

При зареждане директно ще се начислява отстъпката за 0,25 лв. на литър, която ще бъде отразена в касовия бон, разясни той.

„Дали цената на бензина ще се повиши, зависи от цената на петрола на световните пазари, но за момента цената се вдигна доста последните месеци. Надявам се предвид ситуацията в Украйна да започне леко да спада и да не видим спекулативно увеличение заради отстъпката“, заяви Арабаджиев.

По думи на Арабаджиев след като беше приета нулевата ставка за хляба Комисията за защита на потребителите (КЗК) е направила над 100 проверки в 30 града в България и се установило, че намалението на цените на хляба с около 20% наистина е факт, както в супермаркетите, така и в магазинчета.

„Добрите новини, са че пенсионерите ще получат пенсиите си с увеличение още на 7 юли“ каза Арабаджиев.

„Министерството на финансите веднага излезе с информация, публикувана на сайта и аз бих коментирал, че от няколко месеца ГЕРБ и специфично господин Борисов постоянно си играят със страховете на хората, да се всяват разделение и страх в обществото и хвърляне на манипулативни твърдения“, добави Арабаджиев по повод думите на Бойко Борисов, че България няма да получи пълната сума по Плана за възстановяване.