Архимандрит Никанор: Нашият народ никога не е чувал от църквата крайни думи

За мен е много важно да има силна църква, която да напомня за християнските ценности, каза д-р Таня Андреева

Реклама

Православната църква разбуни духовете - поиска забрана на абортите, разреши шамарите и настоява за въвеждане на религията в училище. Не харесва яслите и детските градини, но насърчава истинската любов. Инициативата била на Ловчанския митрополит Гавриил, не била одобрена от Патриарха и от Синода, но е публикувана на сайта на Светия Синод.

"Позицията не е негова. Оказа се, че е на една служителка в Синода. Тя неведнъж е качвала непремерени неща. Качвала е съвсем скандални, ужасяващи неща на сайта, затова беше и свалена като главен редактор", поясни архимандрит Никанор в предаването "Лице в лице".

"Българската православна църква не е взела своето отношение. Това е едно частно мнение, което по един аферистки начин се е появило на страницата на официалния сайт", допълни той. 

"За мен е много важно да има силна църква, която да напомня за християнските ценности, за началото на живота и за това как трябва да се грижим за него. Винаги, когато църквата се изказва, трябва много разумно и много тихо да коментираме това, което тя казва", отбеляза д-р Таня Андреева.