Бойко Борисов: Аз съм готов на всякакви компромиси

"Трябва да се намери компромис от всички и между първите две партии да се направи възможно най-доброто правителство, ако не може да се намери решение с останалите", добави Борисов

Бойко Борисов: Аз съм готов на всякакви компромиси

Реклама

“Инстинктът ми сочи, че ще има правителство, защото на народа му додея, партиите вече нямат ресурси и сили. Ако този път президентът Радев извърви бързо мандатите, ние ще имаме още избори”, заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов в предаването “Лице в лице”.

“Не може да продължава така държавата. Трябва да се намери решение да се излезе от този тупик. Хубавото е, че всички партии полагат огромни усилия да получат възможно най-добър резултат, което означава, че голяма част от българите ще излязат да гласуват. Ние сме длъжни да уважим избора на българите и да се явим на преговорите за съставяне на правителство с добри резултати”, добави Борисов.

Той коментира и това, дали би станал премиер. “Аз съм готов на всякакви компромиси. Ако си победител лидер на партия и да не станеш премиер е компромис. Още повече на фона на всички останали мисля, че съм най-опитният човек, с най-доказани резултати. Трябва да се намери компромис от всички и между първите две партии да се направи възможно най-доброто правителство, ако не може да се намери решение с останалите", добави Борисов. 

Според него, когато се прави широка коалиция е най-стабилно и най-добре да управляват първите две партии. “Ако не може да се направи, трябва да стане, както беше предишното правителство - ПП, социалистите, Слави Трифонов. То трае ден до пладне”, каза той.