Борис Бонев: Заварихме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

По думите му в бюджета на София за 2024 г. за първи път са заложени средства за проектирането на 15 квартални паркинги

Борис Бонев: Заварихме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Реклама

„Коментирахме и желанието ни помещения, предвидени за паркинги под НДК да бъдат дадени на СО и отново да бъдат паркинги. Те в момента са държавни и не се използват по предназначение. Има достатъчно пространство, за да се направят публични паркинги там“. Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ-„Спаси София“ Борис Бонев.

По думите му в бюджета за 2024 г. за първи път са заложени средства за проектирането на 15 квартални паркинги.

„Заложени са средства за довършването на съществуващи, но недовършени през годините паркинги, например буферния паркинг за над 200 автомобила на метростанция „Сливница“, до метростанция „Младост 3“. За строителството на третата линия на метрото в кв. „Левски“ също е предвиден буферен паркинг“, посочи Бонев. 

Борис Бонев коментира и оставката на зам.-кмета по строителството в София Иван Матов. 

„Важното е, че г-н Матов си тръгва от Столична община по взаимно съгласие и без скандали, а не като обвиняем, както обикновено си тръгваха зам.-кметовете на Йорданка Фандъкова през няколко мандата нейно управление. Не виждам нищо скандално или притеснително. След като кметът и г-н Матов не са намерили правилния начин да работят заедно по темата със строителството, е нормално да се разделят и да бъде назначен нов такъв. Знам, че няма скандал и няма съмнения за корупция, явно просто не са се сработили. Това е напълно нормално“, заяви общинският съветник.