Борислав Божанов за падането на кабинета: Бяха засегнати интереси за милиарди

Македония не е сред причините, посочи той

Реклама

Министърът на електронното управление Божидар Божанов гостува в предаването "Лице в лице". Запитан за причините за свалянето на кабинета "Петков", той посочи като видими причини засягането на интереси за милиарди. По думите му Македония не е сред причините.

По-рано днес парламентът реши България да одобри т.нар. френско предложение за Северна Македония и така да отвори пътя на Западните Балкани към Европейския съюз. То бе подкрепено от "Продължаваме промяната", "Демократична България", ГЕРБ и ДПС. 

"Решението на парламента засилва българското вето, осигурява националния ни интерес, защото всички наши изисквания, които досега сме поставяли, всъщност влизат в рамката, която Европейският съюз налага". Това заяви министърът на електронното управление Божидар Божанов в предаването "Лице в лице".  

"Важно беше да стане сега, защото това добро предложение, не само защото Демократична България смята така, но и външният министър и президентът са на същото мнение", каза Божанов.

Той подчерта, че не е имало двойствена политика на Министерския съвет. 

"Външно министерство свърши много работа и в рамките на всички заседания на Министерски съвет и всичко обсъждания се виждаше, че всички вървят в една посока", обясни Божанов.

Целия разговор вижте във видеото.