Борислав Гуцанов: България ползва много по-малко газ, отколкото заплаща на Турция

"Решението на затворената комисия на „Боташ“ ще бъде да дадем на прокуратурата всички материали и цялото управление на „Булгаргаз“ и ще искаме неговото отстраняване", каза още депутатът от БСП

Борислав Гуцанов: България ползва много по-малко газ, отколкото заплаща на Турция

Реклама

Решението на затворената комисия на „Боташ“ ще бъде да дадем на прокуратурата всички материали и цялото управление на „Булгаргаз“ и ще искаме неговото отстраняване.

Това каза в предаването „Лице в лице“ депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

Като причина той посочи, че България ползва много по-малко газ, отколкото заплаща на Турция. 

"Независимо дали взимаме газ, или не, ние си плащаме на турската страна. Това е грубо нарушение на българските интереси. Министър Росен Хрисов и "Булгаргаз" са тези, които са предали интересите ни. И искаме да бъдат отстранени тези хора. Това е национално предателство. Същото нещо се случва с ядрените централи", обясни още Гуцанов. 

"Провал е най-меката дума, която можем да използваме, когато става въпрос за енергийната ни политика. Това беше последният сектор в областта на икономиката и енергетиката, който работеше и носеше сериозни приходи за държавата, докато в последните месеци не се намеси сглобката и не го порази и него. Тези хора взеха решение да подарят реакторите от АЕЦ „Белене“ на Украйна и тя да построи централа. Ние не можем да го направим, а щеше да струва на България 5 млн. лева. С цените на електричеството тя щеше да се изплати за 4 години", каза депутатът.