Цвета Рангелова: Който поръчва определено законодателство, очаква и определени резултати

Цвета Рангелова, която е юрист по образование, коментира отношението на „Възраждане“ към предлаганата правосъдна реформа от служебния правосъден министър Крум Зарков

Цвета Рангелова: Който поръчва определено законодателство, очаква и определени резултати

Реклама

Имаме собствено предложение за промени в Закона за съдебната власт, свързани с контрола и отчетността на главния прокурор, което не изисква конституционни промени. Това заяви в предаването „Лице в лице“ кандидатът за депутат Цвета Рангелова от „Възраждане“.

Тя допълни, че няма да подкрепят предложените законови промени от МС, кото на 90% се препокриват с предложенията на „Демократична България“.

Цвета Рангелова, която е юрист по образование, коментира отношението на „Възраждане“ към предлаганата правосъдна реформа от служебния правосъден министър Крум Зарков. Тя каза, че е притеснена от това, че Плана за възстановяване сред пандемията се обвързва с приемането на определени закони в областта на правосъдието.

„Който поръчва определено законодателство, очаква и определени резултати“, вметна тя и поясни, че съдебната реформа не бива да е политически дебат и не бива да се прави набързо - за два месеца „в рамките на живота на един парламент“.