Цветан Цветанов: Калин Стоянов беше много активен с екипа на Бойко Рашков, след това повдигнаха обвинение срещу него

Вижте повече във видеото

Цветан Цветанов: Калин Стоянов беше много активен с екипа на Бойко Рашков, след това повдигнаха обвинение срещу него

Реклама

„Калин Стоянов беше много активен и агресивен с екипа на Бойко Рашков, когато говореше за парите за АМ „Хемус“, изнесени от банката. След това повдигнаха обвинение срещу него, беше оповестено от прокуратурата. В началото на 2023 година делото беше прекратено. В средата на 2023 година стана министър на вътрешните работи. Дали има зависимост, или нещо, с което е държан – времето ще покаже“, коментира в предаването „Лице в лице“ Цветан Цветанов, председател на „Републиканци за България“.

„Не познавам Калин Стоянов. Аз смятам, че ПП-ДБ имат информация, която не е публично известна. Явно нямат доверие, че той би могъл да се справи с един прозрачен, обективен вот, който трябва да гарантира честността. Смятам, че служебният премиер не би трябвало да се възползва от услугите на Калин Стоянов. Това ще компрометира и самия Главчев като бъдещ премиер. Има много по-подходящи лица, които да гарантират, че на върха в МВР ще бъде човек, който е компромисен и консенсусен за формациите в Народното събрание“, посочи той.

"Паралелно правосъдие има. Аз бях потърпевш от него при образуването на делата през 2013 година. Всичко това, което беше повдигнато като обвинения беше, за да се спре с политическите лица, които имат политическа вола, независими са и не попадат в зависимост, за да бъдат услужливи на тези, които искат да защитават определени икономически интереси. Нотариуса и „Осемте джуджета“ са част от мотивацията управленския мандат да бъде прекратен. Народните представители от „конституционното мнозинство“ не присъстваха в Комисията за разследването около Нотариуса. За двата казуса би трябвало да бъдат изслушани доста лица, които да дадат светлина. Това ще бъде неприятно за тези, които участват в политиката в съдебната система. Няма как да съществува без политическа подкрепа“, добави Цветанов.