Д-р Даниела Дариткова: БСП съвсем се откъснаха, както от парламентарната действителност, така и от проблемите на българските граждани

Тази сутрин Цветанов депозира оставката си в деловодството на Народното събрание. Новият лидер на парламентарната група на ГЕРБ е д-р Даниела Дариткова

Реклама

„Тази координирана атака наистина нямаше как да бъде оставена без реакция. Ние в ПП ГЕРБ сме показали, че винаги носим отговорност, дори и тогава, когато няма доказателство за вина, за разлика от нашите опоненти, които пък даже при повдигнати обвинения са горди да поставят подобни персони като водачи на евролистите си. Ние сме постъпили така от съзнанието за морална отговорност, а в политиката отговорност се носи именно чрез оставки и на избори, разбира се. Вярвам, че по този начин сме прекратили всички инсинуации по темата. Прекратили сме и сме преодолели кризата, защото трябва да бъдем единни. Вярвам, че ще излезем по-стабилни след тази криза и ще вървим напред, защото за нас сега голямото предизвикателство са именно европейските избори”.

Това каза новият председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в предаването „Лице в лице” по bTV.

Тя заема поста, след като вчера Цветан Цветанов обяви, че напуска Народното събрание след скандала „Апартамент гейт”. Дариткова била информирана снощи, че е предложена да заеме неговото място.

„Вече успях да се дистанцирам от образа на г-н Цветанов, защото заявих, че ще се стремя към неговите диалогични опити да намери здравия консенсус в Народното събрание, но в никакъв случай не мога да бъда Цветанов в парламента”, каза тя.

Каква е оценката на д-р Даниела Дариткова за удара, който понесе партия ГЕРБ със скандала с апартаментите? Кой ще е новият министър на правосъдието? Как се е стигнало до избирането й? И може ли кворумът да бъде използван като рекет?