Даниел Стрезов: Информацията, изнесена от собствениците на "Левски" за финансовото състояние на клуба, е вярна

Предпочитаният от нас вариант е премахването на модела "бащица", за който отдавна се говори, коментира адвокат Момчил Лазаров

Реклама

"Чисто теоретично пред клуба има три хипотези. Първо - финансирането от Божков да продължи под някаква форма. Второ - да бъде "спуснат" нов собственик подобно на Иво Тонтев и Спас Русев. Трето - да спре финансирането. При третата хипотеза ще трябва всеки левскар да помисли как може да допринесе клубът да пребъде. Със сигурност има механизми това да се случи", коментира Даниел Стрезов, председател на Управителния съвет на Тръст "Синя България".

"Предпочитаният от нас вариант е премахването на модела "бащица", за който отдавна се говори. Моментът, в който цялото финансиране на даден клуб зависи от един човек или от неговия бизнес. Няма голямо значение дали той използва клуба за собствени цели и е помолен, или има чисти намерения. Виждаме какво се случва, когато поради една или друга причина този човек или компания престане да финансира клуба", коментира адвокат Момчил Лазаров, член на Управителния съвет на Тръст "Синя България".

Вижте повече във видеото.