Даниела Дариткова: Не се налага връщането към съвсем строгите мерки срещу COVID-19

С обща отговорност и дисциплина, ние се погрижихме за по-слабите, уязвимите групи, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ

Даниела Дариткова: Не се налага връщането към съвсем строгите мерки срещу COVID-19

Реклама

Д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ и общопрактикуващ лекар в Смолян, бе гост в "Лице в лице".

Д-р Дариткова разказа, че е преболедувала коронавирус с леки симптоми. "Вирусът е интересен и все още обект на изучаване, а проявленията му в България наистина заслужават обстоен анализ и това предстои и се прави в момента." - коментира тя.

"Хората бяха изключително отговорни и дисциплинирани и благодарение на нашата обща отговорност и дисциплина, ние се погрижихме за по-слабите, уязвимите групи, за възрастните хора. Смятам, че при настоящия характер на разпространяване на заболяването, на огнища, не се налага връщането към съвсем строгите мерки от началото на епидемията", каза още Дариткова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира и подписката на БСП за оставка на правителството: "Ние имаме правителство, което изпълнява коалиционна програма и това ни дава сигурност, че ние можем да реализираме законодателни промени и решения, които да бъдат в изпълнение на тази програма. Ситуацията в момента не предполага огромна напрежение, а по-скоро разумният политически подход изисква да се търси съгласие, за да се излезе от кризата."

По темата за създаденото днес второ НСО, Дариткова заяви: "Това няма да промени сериозно финансовите параметри. Не беше критикувано от никого в залата. Тези промени са консенсусни, експертно добре преценени и смятам, че ще бъдат от полза не само за тези, които охраняват, но и от обществото."