Десислава Атанасова: 1 машинен глас струва 58 лв, 1 хартиен глас струва 70 стотинки

Депутатът от ГЕРБ за машинното гласуване и намордниците

Десислава Атанасова: 1 машинен глас струва 58 лв, 1 хартиен глас струва 70 стотинки

Реклама

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова е в студиото на "Лице в Лице", след като в Народното Събрание беше внесено предложение от ГЕРБ, Обединени патриоти и "Воля" да бъде премахнато машинното гласуване за предстоящите местни избори през септември.

Тя обясни, че то ще функционира за президентските и евроизборите.

Атанасова бе категорична, че внесеното предложение е на базата на доклада на ЦИК, в който са отчетени много места, където ще има балотаж и няколко избора по своя вид – за кмет на голяма община, на район, на кметства, за общински съветници и това предизвиква сложности.

"Факт е, че данъкоплатците, всички ние, платихме 7 млн. за изминалите евроизбори и за съжаление машинно са гласували само 150 хиляди български граждани. Очевидно и изводът, който ЦИК е направила в доклада, че е много минимален интересът за гласуването с машини. При 3 хиляди машини, 70% са отказали да гласуват с тях. Ако водеща е цената, и при 6 хиляди машини, ще се дадат 20 милиона лева, само за машините, паралелно с това има и хартиени бюлетини."

По темата за намордниците на домашните кучета Десислава Атанасова беше категорична, че в социалните мрежи се разпространява фалшива новина.

"Всички собственици са длъжни да извеждат кучетата си на повод, без значение от каква порода са. Собствениците на агресивни кучета са длъжни да ги извеждат с намордник. Ние не променяме нормите, а увеличаваме санкциите за нарушителите."

Вижте във видеото какво още каза по темата за гласуването, а и за намордниците Десислава Атанасова.

 

Последни

Реклама