Димитър Луджев за промяната и новите лица в политиката

Реклама

Възможно е да има трайна конструкция в управлението сега. Това каза в предаването „Лице в лице“ Димитър Луджев, бивш вицепремиер, народен представител и министър на отбраната.

„Ние, когато правихме правителство, заложихме един основен принцип при формирането на различните блокове в министерства – примерно за икономически блок възприехме принципа, че трябва да бъде екип от единомислещи, те да изповядват либералната философия за преход към пазарната икономика. Няма проблем, ако се сформира кабинет не на принципа на мен и на теб, трябва да се търсят за съответния сектор на политика хора от всичките партии, които биха могли да работят заедно и да изповядват една и съща управленска философия, за да могат да изпълнят съответните реформи. Това е единственият начин да се преодолее такава сложна конструкция от 4 партии“, допълни Луджев.

Според него има видимо има желание да се състави кабинет:

„От една страна има желание и великолепен подход от страна на водещата партия на „Продължаваме промяната“, които най-после възприеха един модерен, съвременен, културен подход на съставяне на правителство. На тези избори в парламента влезе една нова генерация млади хора, които отдавна чакахме, които имат енергията, капацитета и решимостта да направят едно модерно управление", коментира Димитър Луджев.