Добрев: Колкото по-бързо забравим за „Продължаваме промяната“ и начина, по който управляваха държавата, толкова по-добре

"Дори не е сигурно, че Кирил Петков е бил премиер, защото баща му ходил в Турция да договаря газ", заяви Делян Добрев

Добрев: Колкото по-бързо забравим за „Продължаваме промяната“ и начина, по който управляваха държавата, толкова по-добре

Реклама

Колкото по-бързо забравим за „Продължаваме промяната“ и начина, по който управляваха държавата, толкова по-добре. Дори не е сигурно, че Кирил Петков е бил премиер, защото баща му ходил в Турция да договаря газ. Това заяви пред bTV Делян Добрев от ГЕРБ.

„Тази държава не знаем кой я управляваше – татко Петко ли, Асен ли, Лена ли. Със сигурност изглежда, че не я е управлявал Кирил Петков. Затова плащахме горивата с един лев надценка“, добави той.

Оскъпяването е на базата, че си пишат едни имейли и на листче колко ще е цената (б.р. на газа). Вместо на 100 лв. сме купували на 130 лв. газ. Така Делян Добрев коментира темата, за повдигнатите от прокуратурата обвинения на бившия енергиен министър от кабинета "Петков" - Александър Николов, на заместника му Данаил Николов, както и на бившия шеф на "Булгаргаз" Людмил Йоцов.

Тримата са разследвани за причиняване на вреди за 88 милиона лева на държавния газов доставчик след спирането на газовите доставки от Русия към България.

Обвиненията идват след проверка на ДАНС по сигнал на ГЕРБ от лятото на миналата година

„Да не говорим, че с процедурите, които сега направиха служебния кабинет получихме борсови цени минус 20-25%. Ето, това трябваше да платим и тогава цената щеше да е 100 лв.“, добави Добрев.

Той показа карта, на която се виждат находищата на газ в Черно море.