Добрев: Най-голямо впечатление правят невалидните бюлетини

По думите му в предизборната кампания нямало добра кампания за това как се гласува преференциално за общински съвети

Добрев: Най-голямо впечатление правят невалидните бюлетини

Реклама

„Това, което прави най-голямо впечатление, са невалидните бюлетини. Причината за тях е, че ние свикнахме с преференциалното нареждане на листите. В тях се стремим да има колкото се може повече мажоритарни кандидати“, каза в предаването "Лице в лице" депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

По думите тези мажоритарни избраници играли за себе си, а не за партията и забравили да обяснят на гражданите, че трябвало да зачертаят и партията, а не само преференцията.

„Това, което наблюдавахме е, че на бюлетините са зачертани преференциите, но са забравени да бъдат зачеркнати партията. Това прави бюлетината за общински съветник технически невалидна“, каза Добрев.

Той посочи, че имало проблем и при гласуването с машини. „Ако натиснеш, че искаш да гласуваш за общински съвет, после не може да се върнеш и да гласуваш за кмет“, посочи той.

По думите му в предизборната кампания нямало добра кампания за това как се гласува преференциално за общински съвети.

„Чух опорките на „Лукойл“ и зададох въпроси защо рафинерията в Румъния няма дерогация, а българската има. Техните танкери да не би да прелитат през Истанбул“, каза Добрев във връзка с изказването на премиера Николай Денков, че депутатът от ГЕРБ казал много неща, които не били верни.