Дончев: Президентът като че ли успя да се покаже като по-голям началник от изпълнителната власт

Дончев: Президентът като че ли успя да се покаже като по-голям началник от изпълнителната власт

Реклама

Последният КСНС прилича на някакъв вид застраховка „Гражданска отговорност“, да не би премиерът, като отиде на визита в Северна Македония да направи нещо различно от това, което са приели всички държавни институции и правителство, и НС още преди години.“

Това коментира Томислав Дончев от ГЕРБ.

„А при един по-внимателен прочит прилича на жест на позициониране - кой е най-големият началник. И тук г-н президентът като че ли успя да се покаже като по-голям началник от изпълнителната власт“, добави той.

Според него е добре,  че позицията е препотвърдена:

Това означава, че е правилна, че няма разногласие между различните политически партии, не е добре навън България да излъчва разнопосочни сигнали“, смята още Дончев.

По думите му е важно е да спрем езика на омразата, но е безспорно че е в национален интерес РСМ някога да е част от ЕС.

„А и ние като държава членка имаме позитиви да сме обградени от друго държави членки“, добави той.

Той коментира и последните обвинения от вътрешния министър Бойко Рашков, че 30-40 на сто от милионите, давани авансово за строежа на автомагистрала «Хемус», са били насочвани обратно към ГЕРБ.

„Самата идея, че от преведени пари на фирма разходването е един вид злоупотреба, е да се каже, че злопуотребяваме със заплатата си, работодателят не следи какво правим с нея. При обществените поръчки е същото – аз възлагам на някой да свърши работата да построи участък от магистралата, ако не го направи - ще плаща неустойки“, каза Дончев.