Емил Караниколов: Пътят на България към "чакалнята" на еврозоната е свободен

След като последният проблем е решен - капиталовата ликвидност на една от банките у нас, коментира министърът на икономиката

Емил Караниколов: Пътят на България към "чакалнята" на еврозоната е свободен

Реклама

Гост в студиото на "Лице в лице" е министърът на икономиката Емил Караниколов. В предаването той коментира състоянието на икономиката по време на пандемия, равносметката досега и кои мерки продължават. 

"10 години никой не е допускан в тази Чакалня. За да влезеш вътре, това е едно икономическо и финансово обединение на държавите – тези, които ползват евро. За инвеститорите, които ще ни гледат, за кредитния рейтинг на България това означава, че всички ще започнат да наблюдават България с много по-голям интерес. Това означава повече инвестиции и по-добри доходи за българските граждани. Благодаря на всички. Единството наистина води до сила", каза Емил Караниколов по отношение на ползите да сме в "чакалнята" на еврозоната.

"България може да спечели от тази ситуация - скъсяването на връзки на доставки, т.е. европейският бизнес да види, че не трябва всичките му заводи за доставки да са на хиляди километри, че трябва да са в Европа", отбеляза министърът на икономиката.

Вижте във видеото коментарът на министърът на икономиката Емил Караниколов относно ефекта от намаляването на ДДС на 9% в някои сектори и очакванията от държавната петролна компания.