Емил Коларов: Проблемът заведенията да не са отворени не е медицински, той е икономически

Проблемът е, че за нашия бранш в момента има отпуснати европейски средства за компенсации и помощи на персонала, смята той

Емил Коларов: Проблемът заведенията да не са отворени не е медицински, той е икономически

Реклама

На 13 февруари Сдружението на заведенията в България обяви награда за доказателства срещу хора от властта и щаба за това, че нарушават собствените си заповеди и посещават ресторанти или друг тип заведения.

Гост в "Лице в лице" е Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България - за готовността на заведенията да отворят от 1 март и осигуряват ли на по-ниски възнаграждения служителите си.

"Проблемът с това, че нашите обекти не са отворени, не е медицински, той е икономически и политически. Ако беше медицински, нямаше ад бъдат отворени ресторантите на хотелите, които работят по абсолютно същия начин, по който работехме ние, преди да ни затворят, т. е. заведенията извън хотелите", категоричен е той.

"Проблемът е, че за нашия бранш в момента има отпуснати европейски средства за компенсации и помощи на персонала, като те не могат да бъдат използвани за големи обекти, например молове", обясни Емил Коларов.

Вижте във видеото целия разговор.