Емил Радев: Приема се нов регламент за борба с прането на пари в ЕС

"В Европа се изпират стотици милиарди годишно и много малка част от тези незаконни транзакции биват спирани", заяви евродепутатът от ЕНП

Емил Радев: Приема се нов регламент за борба с прането на пари в ЕС

Реклама

В Европа се изпират стотици милиарди годишно и много малка част от тези незаконни транзакции биват спирани. Знаем, че когато успеем да неутрализираме финансовия поток към престъпните и терористични организации, тогава успяваме и много по-ефикасно да се борим с тях.

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ евродепутатът от ЕНП Емил Радев.

„Приема се нов регламент за борба с прането на пари и в него се предвижда да се създаде общоевропейски орган, който да координира и надзирава борбата с прането на пари в ЕС. Това до момента се извършва от 27 органа в държавите“, добави той.

Едно от предложенията е седалището на агенцията да е в София.

Протестът на „Възраждане“

„Да се опиташ по този начин да влезеш в българския парламент, да разбиеш вратата, едва ли по някакъв начин ще затвърди позициите ти. Да, трябва да има дебат в обществото. Такъв съществува, но нека дебатът да се води от хора, които са вещи в тази материя“, заяви той по темата за протеста срещу зелените сертификати вчера.

Позицията за Северна Македония

„Горе-долу от година и половина отстояваме тази позиция (б,р. за Северна Македония), оттогава са и атаките към България. Често пъти тези атаки опират до националната сигурност. В ЕП, главно от левия сектор, нон-стоп има атаки срещу България, срещу колегите ми, които са доста активни по темата за С. Македония“, обясни Радев.
 
Какво още каза Емил Радев в студиото на "Лице в лице", вижте във видеото!