Ген. Атанас Атанасов: Секретно за приватизацията

Като цялостен политически процес, това беше оздравителен процес за българската държава, за да може по-късно България да получи покана за членство в Европейския съюз и НАТО, коментира той

Реклама

Докладът на Националната служба за сигурност съдържаше факти за корупционни практики на трима министри и двама заместник-министри. Това каза в предаването "Лице в лице" ген. Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България" и бивш началник на НСС.

"Не бих могъл да си позволя повече да кажа, мога да кажа, че имаше данни вътре за трима министри и ние не сме събирали конкретна информация, а наблюдавайки действията на лица от агентурната мрежа на руските разузнавателни служби в България, сме установили определени факти, свързани с корупционни практики на трима министри и двама заместник-министри, но не мога да си позволя повече от това. Тези трима министри, за които имаше данни в нашия доклад, бяха освободени. Дали това е било основна причина да бъде взето това кадрово решение, аз не мога да кажа, но тогава бяха освободени 10 министри".

Ген. Атанасов добави, че не е чел другия доклад, но е изглеждал като телефонен указател – 226 преписки посочени вътре.

"Изготвеният доклад от НСС с оглед предмета на службата касаеше корупционни схеми, чрез които руските специални служби се опитваха или проникваха по високите етажи във властта в България, за да осъществяват, за да налагат своите интереси. Така, че съвсем различни са предметите на дейност".

Вижте във видеото целия разговор с ген. Атанас Атанасов.