Ген.-майор Румен Ралчев: Влизането в специален обект чрез агресия задължително поражда обратна агресия

Навлизайки там, Христо Иванов целеше сблъсък, защото те не са длъжни да го познават, заяви бившият служител на НСО

Реклама

"Във времето, когато лодка акостира на територията на охраняемия обект без предварително известяване, се задейства специална процедура за неутрализиране на тези, които идват неканени, не се знае - пияни, болни, терористи, каквито и да било." Това коментира в предаването „Лице в лице ген.-майор от резерва Румен Ралчев, който е и бивш служител на НСО.

Той каза, че охранителите са обучени да пазят, не са геодезисти или земемери, за да знаят къде минава някоя граница:

"Те не са длъжни да знаят, че обектът е държавна собственост. Когато няма такова означаване и разпределение – 3 метра, 5 метра на самия бряг, те са длъжни да вземат мерки."

"Ако погледнем и занасянето на флага – вързан флагът на един такъв кол, около 2 метра, това е оръжие. (...) Не е имало мачкане или късане на флага, това е в процес на неутрализиране на агресивността, която беше според мен ПР акция", каза Ралчев.

Той коментира и че Христо Иванов в качеството си на министър трябва да знае, че "тези неща стават по друг начин". "Влизането в специален обект чрез агресия задължително поражда обратна агресия", допълни ген.-майор Ралчев.

"Навлизайки там, той целеше сблъсък, защото те не са длъжни да го познават, за тях той е агресор, който навлиза от морето", коментира бившият служител на НСО.

Подробности вижте във видеото!