Георг Георгиев: Морална отговорност е президентът Радев да се откаже от президентския пост

Да се откаже от кандидатирането за втори мандат, защото честността и почтеността са качества, които българският президент трябва да притежава, каза още той

Георг Георгиев: Морална отговорност е президентът Радев да се откаже от президентския пост

Реклама

Днес премиерът Бойко Борисов разпореди на вътрешния министър Христо Терзийски да направи пълна проверка на обществената поръчка за купуване на джипове с европари.

Гост в "Лице в лице" е заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев - за присъдата на Навални, разследването на ОЛАФ и търговията с влияние.

"Докладът се концентрира върху теми, свързани със секретари по антикорупция на президентската институция. Тогава, когато ти си се нагърбил с отговорната задача да бъдеш най-високата трибуна срещу корупцията и да издигаш юмруци и лозунги, то тогава трябва при теб всичко да бъде перфектно. В противен случай ставаш много уязвим на това твоите собствени трески в очите да бъдат разкрити, каквото се и случва. Президентът в нито един момент не успя да събере смелост и да се емпаципира от очевидните проблеми, които има в неговия екип", коментира той.

"Морална отговорност е президентът Радев с оглед на всичко, което се случи, да се откаже от президентския пост, да се откаже от кандидатирането за втори мандат, защото честността и почтеността са качества, които българският президент трябва да притежава", смята Георг Георгиев.

Вижте във видеото целия разговор.