Георг Георгиев: Морална отговорност е президентът Радев да се откаже от президентския пост

Да се откаже от кандидатирането за втори мандат, защото честността и почтеността са качества, които българският президент трябва да притежава, каза още той

Реклама

Днес премиерът Бойко Борисов разпореди на вътрешния министър Христо Терзийски да направи пълна проверка на обществената поръчка за купуване на джипове с европари.

Гост в "Лице в лице" е заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев - за присъдата на Навални, разследването на ОЛАФ и търговията с влияние.

"Докладът се концентрира върху теми, свързани със секретари по антикорупция на президентската институция. Тогава, когато ти си се нагърбил с отговорната задача да бъдеш най-високата трибуна срещу корупцията и да издигаш юмруци и лозунги, то тогава трябва при теб всичко да бъде перфектно. В противен случай ставаш много уязвим на това твоите собствени трески в очите да бъдат разкрити, каквото се и случва. Президентът в нито един момент не успя да събере смелост и да се емпаципира от очевидните проблеми, които има в неговия екип", коментира той.

"Морална отговорност е президентът Радев с оглед на всичко, което се случи, да се откаже от президентския пост, да се откаже от кандидатирането за втори мандат, защото честността и почтеността са качества, които българският президент трябва да притежава", смята Георг Георгиев.

Вижте във видеото целия разговор.