Георги Михайлов: Не може от ГЕРБ да повтарят сто пъти една лъжа и да се надяват тя да стане истина

Мануил Манев и Георги Михайлов в остър спор за разследването на ОЛАФ

Георги Михайлов: Не може от ГЕРБ да повтарят сто пъти една лъжа и да се надяват тя да стане истина

Реклама

Разследването на ОЛАФ за купуване на коли за МВР с европейски пари отново повдигна темата за корупцията у нас. Какво ни казват заключенията на  европейската служба за борба с измамите, в „Лице в лице“ дискутираха депутатите Мануил Манев от ГЕРБ и проф. Георги Михайлов от БСП.

"ГЕРБ реагираха остро на новината. Реагираме отдавна за тази сделка. Има запитвания към служебния министър от 2017 г. за прословутата поръчка. Опитваше да се замазва и да се казва, че няма такъв проблем. Когато избухна скандала, се опитаха да прехвърлят проблема от болната на здравата глава. Твърдят, че правителството на Борисов е виновно", заяви Манев.

"При задаването на обществена поръчка винаги има параметри и компаниите, чиито предложения не отговарят на тях, отпадат", заяви Георги Михайлов.

"Разследващите органи трябва да си свършат работата. Не може от ГЕРБ да повтарят сто пъти една лъжа и да се надяват тя да стане истина. Хубаво е, че ОЛАФ са разследвали, но българските правораздавателни органи трябва да се занимават с този случай. Интересното е, че всичко това се случва буквално преди началото на предизборната кампания. Най-важният въпрос е кой е подписал този договор, а това е вътрешният министър на ГЕРБ", каза Михайлов.

Последни

Реклама