Гроздан Караджов: Внушенията за кражба и за едва ли не корупция по мой адрес са нелепи

Регионалният министър Гроздан Караджов заяви, че премиерът Кирил Петков е изрекъл днес лъжи по негов адрес

Реклама

Регионалният министър Гроздан Караджов заяви, че премиерът Кирил Петков е изрекъл днес лъжи по негов адрес.

„По-жалка картина от това да се опитваш да спасиш оцеляването на кабинета си като по този начин хвърляш обиди, клевети и истински лъжи за всяко едно от нещата по адрес на вицепремиер от собствения си кабинет. Това беше картината на състоянието на нещата в коалицията. Този човек днес беше самата жалка картина на това, което се случва в коалицията“, заяви в ефира на bTV Караджов

Защо му трябват още милиарди за строителни фирми?

„Това не са пари, които аз съм поискал, а парите, които по разчети с решение на НС присъди от бюджета на МРРБ да се изплатят стари задължения точно на тези „крадливи фирми“, обясни Караджов.

„Ние с ИТН внесохме решение да не им се плаща, а на 14 април в свое интервю Кирил Петков казва, че обещава държавата да разплати първите 600 милиона лева сега, а до 30 юни да им се изплати цялата сума“, поясни още регионалният министър.

Тази цяла сума е 1,2 милиарда лева. В доклада към това решение е записано още 1,2 милиарда лева за онези започнати 278 пътища, които са останали на средата неремонтирани. Половин милиард, които те не пожелаха да сложат в „Автомагистрали“, за да се строи АМ „Хемус“. Извън тях има още половин милиард, които не бяха сложени отново в бюджета. И още половин милиард, който заедно обещахме на общините. Ето това са 3,9 милиарда, от които аз нямам участие в нито една стотинка, нито една процедура“, каза още Гроздан Караджов.

Той каза още, че внушенията за кражба и за едва ли не корупция по негов адрес са нелепи.

Външни дипломати са казвали какво да прави Кирил Петко, за да заобиколи договора с РСМ, това каза Тошко Йорданов от ИТН.

През цялото време заедно с Весела Чернева се опитва да заобиколи коалиционно споразумение и да вдигне ветото пред Северна Македония, без те да се изпълнили нищо, добави той и обясни, че това е видно от паметни записки в МВнР.

Това са записки на чужди дипломати, които са цитирали Кирил Петков с обещание, че ще бъде бъде вкаран паралелен процес, който не е в преговорната рамка, каза още Йорданов. 

Според него днес говорил неща, които не са истина. 

Кирил Петков се скъса да лъже днес и да говори глупости и да връзва едно нещо с друго, коментира Тошко Йорданов от ИТН.