Христо Иванов: Арх. Игнатов е най-добрият кандидат в момента

Обществените поръчки, особено в София, са гнездо на корупцията, заяви Атанас Атанасов

Реклама

Имаме дългогодишен проблем с прокуратурата в България, както и да се казва главният прокурор. Докато този системен проблем не бъде решен, аз ще продължа да настоявам това нещо да се реши. Проблемът с Гешев не е дали е един или са двама, проблемът е, че този човек очевидно е неподходящ от гледна точка на изискванията на закона за заемането на този пост. Този човек поставя под съмнение върховенството на закона, показал е готовността си да изпълнява политически поръчки, затвори си очите за Пеевски в делото "КТБ", в първото си интервю като кандидат за главен прокурор се ангажира с невероятна политическа реч и "лов на вещици" - това е фундаментално нарушение на всички етични правила. Това каза Христо Иванов в студиото на "Лице в лице".

"Арх. Игнатов е най-добрият кандидат в момента. Той комбинира в себе си няколко качества, които са много важни за нашите избиратели", категоричен е той.

"Основният проблем, който протича през цялата страна, е неразследваната, ненаказаната корупция. Обществените поръчки, особено в София, са гнездо на корупцията. Нашият кандидат твърдо заяви, че когато той стане кмет на София, ще работи основно за дигитализация, за да може през този механизъм да се елиминират възможностите за корупционните схеми", заяви Атанас Атанасов.

Вижте във видеото целия разговор със съпредседателите на "Демократична България" Атанас Атанасов и Христо Иванов.