Христо Иванов: Борисов и Гешев са публични слуги на скритата власт в България

Която в момента се олицетворява от Пеевски, Доган, от Сараите, допълни съпредседателят на "Демократична България"

Реклама

Моята битка е като български гражданин и патриот за това в България да има право и закон за всички. Сигурен съм, че г-н Борисов го е страх човек с такива нагласи да стане главен прокурор, но не – аз нямам намерение да ставам главен прокурор. В една демократична система като българската, политици не бива да стават прокурори и главни прокурори не бива да стават политикани, както това се случва с Гешев пред очите ни. Има достатъчно професионалисти в прокуратурата, които могат с достойнство да изпълняват този пост. Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Лице в лице".

По отношение на главния прокурор Иван Гешев, той коментира: "Този човек не може да бъде прокурор в една правова държава."

"Гешев е една от централните причини за цялата политическа нестабилност, която се случва в България", допълни Иванов.

"Нено Димов е просто една пионка. Това не е истински министър. Ако не си от ГЕРБ и ако не си особено приближен на Сараите, ти в България не си министър, ти си просто един "бушон", заяви той.

"Проблемът с Борисов и проблемът с Гешев е, че те са едни публични слуги на скритата власт в България, която в момента се олицетворява от Пеевски, Доган, от Сараите. Това изкара хората, това е червената нишка, която тръгва от Росенец и води до днешните оставки", каза Христо Иванов.

"Операцията в Росенец беше една целенасочена провокация от страна на полицията, с която те целяха да обслужат желанието на Пеевски да провокира конфликт", смята той.

Вижте във видеото целия разговор с съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов.