Христо Иванов: Хора като Доган и Пеевски искат да покажат, че държавата ги пази

Една служба е превърната в личен антураж от полумафиотски тип за една личност, която никой не може да обясни защо се нуждае от охрана, коментира Иванов

Реклама

Хора като Ахмед Доган и Делян Пеевски се нуждаят от НСО не защото не могат да си позволят по-добра охрана, а защото искат да покажат, че държавата ги пази. Това коментира в студиото на „Лице в лице“ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, който влезе в сблъсък с НСО при опит да стигне до т.нар „Летен Сарай“.

„Една служба е превърната в личен антураж от полумафиотски тип за една личност, която никой не може да обясни защо се нуждае от охрана. Лицата, за които има заплахи, ги охранява полицията, Ахмед Доган е най-обикновен гражданин“, подчерта Иванов.

Той осъди тезата, че посегателство срещу Доган може да заплаши етническия мир в страната: „Представяте ли си тази ужасяваща пародия, в която българските турци продължават до ден-днешен да са представлявани публично от доносник от ДС, който е доносничил срещу своите сънародници. Това е форма на едно безкрайно вземане на заложник на българската демокрация – една малка прослойка за възползва от изолацията на своите избиратели, от насъскването на едни срещу други“.

„Плащаме данък „етнически модел“, за да имало мир – не, в България ще има мир, защото има демокрация, има закон“, категоричен беше Христо Иванов.